UEFA Avrupa Ligi iddaa tahminleri ve analizleri

Lyon – Rangers İddaa Tahmini 09.12.2021

9 Aralık Perşembe akşamı UEFA Avrupa Ligi A Grubu‘nda son haftaya girilirken, Lyon evinde Rangers‘ı konuk edecek. EXXEN platformundan naklen yayınlanacak maçın başlama saati 20:45.

İddaa ve Bahis Tahmini

Bets10, Lyon galibiyetine 1.99, beraberliğe 4.05, Rangers galibiyetine ise 3.65 oran belirlemiş durumda. Alt ve Üst seçeneklerinde ise 2.5 Üst 1.61, 2.5 Alt 2.40 oran kazandırıyor.

Lyon Avrupa’ya Tutundu

Peter Bosz yönetimindeki Lyon, UEFA Avrupa Ligi A Grubu’ndaki performansıyla şampiyonluğa göz kırptı. 5 maçtan 5 galibiyet alan, 4 maçta ise rakiplerini farklı skorlarla geçmeyi başaran ev sahibi, 15 puanla grupta liderliği garanti altına alırken, attığı 15 golle harika bir hücum performansı sergiledi. Son hafta Brondby deplasmanına liderliği garantileyerek çıkan Lyon, haftayı 3-1’lik galibiyetle kapattı ve hataya izin vermedi. Fransa Ligue 1’de 13. sıraya kadar gerileyen ve son 2 haftayı 5 puan kaybıyla geçiren Lyon, ligde zor günler geçirirken, teselli bulduğu Avrupa sahnesine gruptan lider çıkmayı başarsa da, önem vermeye devam ediyor. Teknik adam Boz, Avrupa performansıyla koltuğunu korurken, Avrupa’da kazanmaya devam etmek istiyor.

Rangers Üst Üste Galibiyetler Aldı

Rangers cephesinde Giovanni van Bronckhorst dönemi üst üste galibiyetlerle başlarken, konuk ekip hem İskoçya Premier Ligi’nde liderliği ele geçirdi, hem de UEFA Avrupa Ligi’nde 2. sıraya yükseldi. Ligde 5 haftadır kazanan, 14 haftadır ise namağlup ilerleyen Rangers, Avrupa sahnesinde ise Sparta Prag’ı 2-0 mağlup etmeyi başarırken, en yakın rakibinin 3 puan üzerine çıktı. 2’li averajda rakibine üstünlük kurmayı başaran konuk ekipte, 5. haftaya damga vuran isim 2 golle Alfredo Morelos oldu. Gruptan 2. olarak çıkmayı garantileyen Rangers’ın, liderlik şansı ise kalmadı. Ev sahibi prestij maçına Lyon karşısında çıkacak. Konuk ekip ilk maçta rakibine 2-0 mağlup olmuştu.

Maç Bilgileri

Lyon – Rangers Maçı Hangi Kanalda?

Karşılaşma EXXEN platformundan Türkiye saati ile 20.45’te naklen yayınlanacak.

Maçın Hakemi Kim? Maç Nerede Oynanacak?

Karşılaşmanın hakemi henüz açıklanmadı. Mücadele Groupama Stadı’nda oynanacak.

Cezalı ve Sakat Oyuncu Var mı?

Lyon takımında Diomande, Dubois, Pintor ve Reine-Adelaide sakat. Rangers cephesinde Balogun, Helander’in sakatlığı bulunuyor. Ofoborh ise kadroda yer almıyor.

Lyon’nun ilk 11’i Belli mi?

Lyon’nun muhtemel kadrosu: Pollersbeck, Emerson, Malo Gusto, Castello Lukeba, Paqueta, Aouar, Bruno, Mathis Cherki, Cornet, Shaqiri, Ekambi.

Rangers’ın ilk 11’i Belli mi?

Rangers’ın muhtemel kadrosu: Jon McLaughin, James Tavernier, Calvin Ughelumba, Connor Goldson, Borna Barisic, Jong Lundstram, Steven Davis, Scott Arfield, Joe Aribo, Glen Kamara, Kemar Roofe.

İki takımda A Grubu’nda çıkmayı garantiledi. Lider Lyon ve en yakın rakibi Rangers’ın hedefsiz çıkacağı bu zorlu mücadelede, rakip fileleri havalandıracağını düşünüyorum.

İddaa Oranı: KGVAR, Oran 1.39

Bets10 Oranı: KGVAR, Oran 1.53

Maç Sonucu: 1-1

Maç Sonu Editör Yorumu: Lyon ve Rangers son haftayı 1’er gol ve 1’er puanla tamamladı. İki takımda hedefsiz çıktığı mücadelede bulduğu gollerle bizleri yanıltmadı. Kazananları tebrik ederiz.